Wij zijn Hetty en Thei Ramakers.

We wonen in Born, Limburg en hebben 2 kids, Maartje en Sam. Er is werkelijk geen kinderfoto te vinden zonder berner erop.

De afgelopen 30 jaar zijn er altijd berners in ons gezin geweest en allemaal waren ze op hun eigen manier speciaal voor ons.

Onze bernerliefde begon in 1988 met Esran van de Sauvegarde. In 1990 kwam Hassan von Aemmenmatteli (Jassin) uit Zwitserland. Hij is bijna 13 jaar geworden.

Hij heeft verschillende malen gedekt in Nederland en België en omdat wij altijd naar zijn nestjes gingen kijken leek het mij geweldig om ook een keer een nestje te fokken.

Ondertussen ben ik toen om mijn kynologische kennis te verbreden de cursus AKK (Algemene Kynologische Kennis)  en E&B (Exterieur & Beweging) bij de Raad Van Beheer gaan volgen. In 1996 heb ik mijn diploma´s hiervan behaald.

Toen zijn we op zoek gegaan naar een teefje. Op de Crufts werd ik verliefd op een mooie teef waar ik graag een pupje van wilde. Heb meer dan een jaar gewacht en zo is Jessy bij ons gekomen.

Ik heb in 1997 bij de Raad Van Beheer mijn kennelnaam aangevraagd. Cornish Legend.

Met haar heb ik 2 nestjes gefokt. In 1998 en in 2000. Uit de combinatie Jessy en Jassin is Fleur is bij ons gebleven.

Jessy en Fleur waren beide heel snel Nederlands kampioen.

Met Fleur heb ik ook 2 nestjes gefokt, in 2002 en 2003, en daaruit zijn Darcy en Dazzle bij ons gebleven. Zij waren allebei fantastische  berners.

Na een korte tijd zonder berners begon het toch weer te kriebelen en ging ik op zoek naar een teefje. Dat werd Izzy (It´s Spot on Issey vom Jurahof).

Ik neem het fokken heel serieus en fok alleen met honden waar alle uitslagen goed van zijn. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om gezonde mooie berners te fokken met het vriendelijke karakter waar we zelf zo van houden.

De pups leven natuurlijk bij ons in huis, waar ze opgroeien midden in ons gezin, zodat het goed gesocialiseerde hondjes zijn wanneer ze naar hun nieuwe baasjes gaan.

Wij verkopen geen pups via e-mail.   

Heeft u interesse in een pup bel dan vrijblijvend voor informatie

Hetty Ramakers 

Close Menu